Talentenboomhut
Kindercoaching - oudertraining
Happy Kids Massage training voor professionals
woensdag 13 mei van 09:00 tot 12:30

Wil je dit jaar een methode in je klas, in je praktijk of je lessen die echt een verschil kan maken?
Dan heb je met de HappyKidsmassage methode een praktische tool in handen die rust, respect en weerbaarheid bij de kinderen brengt.

Meer info en inschrijving

Als mama, kindercoach, Happy Kids Massage trainster en Relax Kids Coach zie ik de effecten van deze massagetechniek dagelijks. 

Kinderen die heerlijk kunnen ontprikkelen na een drukke dag. 

De band en hechting tussen ouder en kind die wordt versterkt. 

Kinderen met ADHD die door de oefeningen wat rust in zichzelf konden vinden.

Piekeraars die vlot in slaap kunnen vallen.

Enz... 

Het is een prachtige en krachtige methode. 

Waarom zou je aan de slag gaan met kindermassage?

 • Kinderen ontwikkelen een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid.

 • Beter lichaamsbesef

 • Ze ervaren ontspanning door het vrijkomen van oxytocine (knuffelhormoon)

 • Leren grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren

 • Beter slapen

 • Beter concentreren en beter onthouden

 • Zorgt voor onderlingen verbondenheid binnen gezin of groep

 • Kan in groepen of klassikaal ingezet worden tegen pesten

 • Leren ontspannen

 • Waardevolle aanvulling op een gezonde opvoeding, minder last van lichamelijk stressklachten

 

Wat is Happy Kids Massage?

De Happy Kids Massage methode is een vorm van kindermassage die over de kleding heen gegeven kan worden. Onderlinge kindermassage betekent dat in groepen de kinderen het aan elkaar geven.

De Happy Kids Massage (HKM) materialen zoals de kaarten en boeken bieden tal van mogelijkheden om deze vorm zowel thuis als klassikaal toe te passen. Dit in de vorm van vrolijke kaarten, kriebelliedjes en massageverhaaltjes.

Bij alle materialen zit standaard een online gedeelte voor algemene tips en uitleg. Prima voor gebruik binnen het gezin wanneer er geen speciale levensuitdagingen zijn.

Wanneer je HKM echter in groepen, klassikaal of wil toepassen bij kinderen met een speciale levensuitdaging als ADHD, dan is een workshop, training of ouder / kind begeleiding zeer aan te bevelen. Geen enkel kind is gelijk, en soms is de basis van de HKM niet voldoende voor een optimaal resultaat.​

Wist je trouwens dat onderlinge kindermassage al jaren zeer succesvol in het buitenland wordt toegepast tegen pesten? Mits dit natuurlijk op de juiste manier gebeurt.

 

Voor wie is de Happy Kids Massage training?

Voor iedereen die kindermassage wil toepassen in zijn/haar werk. Zoals in de klas/groep, praktijk of pedagogisch instelling. Bijvoorbeeld leerkrachten, medewerkers van een buitenschoolse kinderopvang, kindercoaches en kinderyogadocenten, personeel uit de zorgsector... Uiteraard wordt de training aan de betreffende doelgroep aangepast.  De Happy Kids Massage methode is breed inzetbaar.​ 

Happy Kids Massage is voor iedereen die kindermassage wil toepassen in het gezin, klas/groep, praktijk of pedagogisch instelling.

Na het volgen van de training kan je  meteen aan de slag binnen je eigen werk.

Wat mag je verwachten?

 • Algemene uitleg/theorie over het effect van kindermassage

 • Uitleg over alle grepen, die we meteen gaan oefenen

 • De mogelijkheden over hoe je de kaarten kan toepassen. Dit met behulp van het boek waar zowel massageverhalen, kriebelliedjes en meerdere oefeningen in staan. 

 • Opbouw van het toepassen van kindermassage in een groep of klassikaal

 • Hoe bedenk je zelf leuke massageverhalen met beschikbare materiaal?

 • Inlogcode voor nog meer online bonus materiaal.

 • Een certificaat van deelname

Bij de training horen ook de Happy Kids Massage kaarten: een unieke set kindermassage kaarten, geschikt voor een ieder die kinderen heeft tussen de 2 en 12 jaar of die hiermee werkt. Het pakket bestaat uit 25 verschillende massagekaarten met 20 verschillende grepen.

Tevens ontvang je bij de training een zeer complete handleiding met theorie en heel veel tips & tools om Happy Kids Massage in de praktijk toe te passen. Daarnaast hoort er bij dit complete pakket ook een online pagina met veel demonstratievideo's en extra bonus materialen als kleurplaten en losse icoontjes.

Happy Kids Massage Boeken zijn apart verkrijgbaar. Hierin staan nog meer kriebelliedjes, massagegedichtjes, oefeningen, kleurplaten en nog veel tips. Hiermee kan je meteen aan de slag om samen te relaxen en rust en balans te creëren. Het baby- en peuterboek kost 15 euro. De andere boeken kosten 25 euro: het lente/zomerboek, herfst/winterboek en wobbelboek. 

​LET OP: Deze training is niet toegestaan om zelf Happy Kids Massage workshops en trainingen te gaan geven na het volgen van deze training. Deze training is alleen bedoeld als toepassing binnen je eigen werk, klas, groep etc. Voor het geven van HKM workshops en trainingen dien je de 2- daagse Happy Kids Massage train de trainers te volgen.  Klik op de link voor meer informatie hierover.

​Basistrainging (3 uur)

Prijs € 150,00 p.p incl. Happy Kids Massage kaarten, handleiding en online bonus materialen twv € 70,-

Data:

Ben je geïnteresseerd hem te volgen? Laat je gegevens hieronder achter en ik contacteer jou zodat we een moment kunnen prikken. 

Locatie:

Talentenyurt, Rode Laakstraat 13, Veerle-Heide

Groepstrainingen als nascholing, groepsactiviteit, ... op uw locatie zijn mogelijk vanaf minimaal 4 pers. tot max. 12 pers. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan via katrien@talentenboomhut.be

Je kan je helaas niet meer inschrijven, alle plaatsen werden reeds ingenomen.

Wachtlijst

Hieronder kan je je gegevens achterlaten voor de wachtlijst.

© Katrien Van Campenhout
Kindercoach

THUIS: Broekstraat 54B, 3294 Diest
YURT: Rode Laakstraat 13, 2430 Laakdal
katrien@talentenboomhut.be
BTW: BE 0702 853 288
Ondernemingsnummer: 0702 853 288
Argenta: BE59 9733 5301 1326