Ik help gevoelige kinderen tussen 6 en 11 jaar ontdekken wie ze ècht zijn en welke talenten ze bezitten zodat ze zichzelf krachtig en vol vertrouwen aan de wereld durven laten te zien.
Ieder zijn eigen unieke set talenten

Als Kindertalentenfluisteraar bekijk ik je kind vanuit zijn/haar talenten. Ik kijk verder dan het gedrag, waardoor ik zie wie je kind ècht is.

Ik kijk naar wat wèl werkt en daar bouwen we op verder.

Op deze manier ontdekken kinderen we zie zijn en wat hen zo krachtig maakt.

Verbinden

Als geen ander weet ik wat het is om gevoelig te zijn: extreem verlegen, angstig, uitbarstingen, driftbuien, niet tegen lawaai kunnen … . Het beheerste mijn leven tot ik op mijn 33ste mijn unieke handleiding leerde kennen. Nu kan ik het eindelijk inzetten als mijn kracht. Ik kan me dus gemakkelijk inleven in de situatie van je kind waardoor kinderen zich snel op hun gemak bij me voelen.

Werken in en met de natuur

De natuur werkt helend voor gevoelige kinderen. Lekker ont-spannen, ont-prikkelen, ont-moeten en vertragen in mijn prachtige yurt in het midden van de natuur.

De unieke combinatie van kindercoaching, natuur, bachbloesems en etherische oliën brengt gevoelige kinderen terug in balans.

Katrien
creatieve denker, positivo, verbinder, levensgenieter, talentenspotter,
groeimotor, diepe voeler en belever, doorzetter , natuurmens,
getrouwd met Kristof, mama van Seppe en Fien, …

Na twee burn-outs besefte ik hoe belangrijk het is mijn eigen hart, gevoel, ritme en intuïtie te volgen.

Jarenlang deed ik niet voldoende met mijn talenten tot een opleiding tot Kindertalentenfluisteraar me liet zien waar ik blij van word: kinderen laten groeien in zelfvertrouwen. Ik gaf mijn job in het onderwijs op en startte als voltijds ondernemer mijn eigen kindercoachpraktijk: Talentenboomhut.

Door samen met de kinderen en hun ouders op zoek te gaan naar wat al wel lukt en waar de positieve energie zit, zal hun zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de veerkracht groeien.

Gevoelige kinderen ervaren soms veel angsten waardoor ze hun zelfvertrouwen verliezen. In mijn prachtige yurt in de natuur komen kinderen helemaal tot rust en voelen ze zich veilig zodat ze snel openbloeien en hun verhaal vertellen.

Door hun talenten aan het licht te laten komen, door hen te laten zien wie ze ècht zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben, kunnen ze terug gaan stralen en in het licht stappen in plaats van zich in een hoekje te verstoppen en door hun angsten kansen te missen. Bachbloesems en etherische oliën ondersteunen dit prachtige proces.

Gesterkt in wie ze zijn, zullen ze terug meer durven waardoor ze meer kunnen genieten van hun speelsheid en kind-zijn. Stralende kinderen die vol plezier en zonder belemmering genieten van hun leven, dat is een droom voor elke ouder.

Hoe kan je een driftbui voorkomen?

Wat keek je uit naar het einde van de dag.
Eindelijk zie je je zoon/dochter na een lange werkdag terug. Je kijkt uit naar die knuffel en die heerlijke lach.
Maar als je aan de schoolpoort staat, merk je al direct hoe laat het is.
Je krijgt amper een blik, de boekentas wordt aan je voeten gegooid en je krijgt een tsunami van verwijten over je heen.

Ieder kind zijn held

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was.
De eerste dag van schooljaar in het tweede leerjaar.
Ik was ongelooflijk bang. Ik zag nieuwe kinderen in de klas. Een nieuwe meester. Een nieuw klaslokaal.
Papa ging me mee afzetten.
Tranen met tuiten huilde ik.

‘Mama, papa ik heb weer buikpijn.’

Bij elke spannende activiteit heeft je kind last van buikpijn.
"Ik wil niet naar school, ik heb buikpijn."
"Ik kan niet gaan zwemmen, mijn buik doet pijn."
Buikpijn kan veel betekenen.

Wat is eigenlijk de oorzaak van buikpijn?

“Katrien kon mijn zoon bereiken op een manier die ik niet kon. Speels en inzichtvol. Ik kon altijd mijn hart bij haar luchten en zij bracht mijn blinde vlekken aan het licht. Ze toonde ons dat aan de moeilijke dingen ook talenten vasthangen! Onze zoon is zo ijzersterk wie hij is en heeft geleerd om uit zijn sterke kanten veel meer positiefs te halen... In de klas gaat het vlotter en thuis gaat het ook vlotter, als wij ons blijven focussen op het positieve en hem helpen daar in te groeien. Dank je Katrien. Dank je om mij terug mijn zoon te tonen die ik eventjes kwijt was. Dank je dat we van hier uit verder kunnen groeien met al deze nieuwe inzichten.”
Brigitta, mama van Abel
“Onze zoon voelt zijn valkuilen veel sneller aankomen nu, hij voelt wanneer hij aan rust toe is, kan zelf technieken bedenken om die rust te creëren en hij is weer een veel gelukkiger kind geworden. Wij hebben als ouder een veel beter zicht gekregen op zijn kwaliteiten en sterktes. Hij schiet veel minder vaak uit zijn sloffen en de band met zijn zus is veel beter geworden. Een heel dikke dankjewel! Je hebt het afgelopen jaar heel wat betekend voor ons!”
Katrien, mama van Felix
“Zo dankbaar dat mijn zoon een plek vond waar hij zijn eigen tempo mag volgen en helemaal zichzelf kan zijn.”
Katrien, mama van Jeroen
“We zien ondertussen een andere Sam, een Sam die haarzelf beter naar waarde kan inschatten, die gelooft dat een rots geen last heeft als er een kiezelsteentje of een kakkerlak over kruipt.”
Stephanie, mama van Sam
Mijn verhaal

Zolang ik me kan herinneren ben ik heel onzeker en verlegen geweest. Nieuwjaarsbrieven voorlezen, spreekbeurten geven, praten met vreemde mensen, optreden geven op het schoolfeest. Ik werd misselijk van angst op zo’n momenten. Alleen al het idee dat mensen naar me keken deden me dichtklappen. Naarmate ik ouder werd, leerde ik mijn verlegenheid en onzekerheid wegstoppen. Ik leerde hoe ik gewenst gedrag moest vertonen. Maar binnenin zat de angst er nog steeds. De angst voor oordelen van anderen. Wat zouden andere mensen wel niet van me denken?

Ik begon te pleasen om anderen blij te maken, om ervoor te zorgen dat de mensen positief over me zouden denken. Ik hunkerde naar complimenten. Die kreeg ik ook. Bakken vol. Van mijn ouders, leerkrachten, familie, … . En toch bleef die onzekerheid. Omdat ik niet in mezelf geloofde. Ik geloofde niet tot in de kern in mezelf. Ik kende mijn innerlijke kracht niet. Ik voelde die niet. Hoe kan je dan complimenten accepteren?

Vanaf het moment dat ik mezelf, met al mijn hoeken en kanten, kon omarmen en ik me voor 100% kon accepteren, toen ging het weer helemaal stromen. Ik kreeg tonnen energie. Alles voelde lichter. Ik voelde wat mijn buik en hart me al jaren wilden zeggen. Want door al dat hollen, het meelopen in de ratrace, het pleasen, de angsten, het constante vergelijken met anderen was ik het contact met mijn hart en buik verloren.

Pas toen die verbinding hersteld was, kon ik mezelf helemaal ontdekken. Ik ontdekte mijn innerlijke kracht. Ik voelde die innerlijke kracht. Mijn leven veranderde. Ik volgde vele opleidingen: Kindertalentenfluisteraar, Relax Kids Coach, talentgedreven coach, kinder- en gezinscoach, bachbloesemadviseur, Happy Kids Massage Trainer, enz… .

Wauw, wat begon het terug te stromen. Ik voelde wat ik ècht wilde in het leven, ik ontdekte mijn missie.

Ik zei mijn job op en sprong. Ik startte mijn eigen onderneming ‘Talentenboomhut’.

Nu kies ik alleen voor datgene wat echt bij me past. Doen waar ik blij van word, energie van krijg en waar ik ook nog eens goed in ben. Het heeft mijn leven helemaal veranderd.

Als mensen me nu vragen ‘Wie ben je eigenlijk?’ zal ik ook antwoorden met wat ik hierboven schreef, gevolgd door: krachtige en moedige vrouw, creatieve denker, positivo, verbinder, levensgenieter, talentenspotter, groeimotor, diepe voeler en belever, doorzetter , natuurmens… . Dit zijn mijn talenten en kwaliteiten. Dit is wie ik ECHT ben.

Mijn diepste wens is dat kinderen net als ik ontdekken waar zij blij van worden. Zodat ze kunnen gaan staan, op de top van de berg, en uit volle borst kunnen schreeuwen:

‘Dit ben ik, en dat vind ik gewoonweg FAN-TAS-TISCH!!!’

Wil je graag dat je kind goed in zijn vel zit?

Vul dan hier je gegevens in zodat ik mijn tips en kennis met je kan delen.
Liefs, Katrien

Voornaam:
E-mailadres:
© Katrien Van Campenhout
Kindercoach

YURT: Rode Laakstraat 13, 2430 Laakdal
katrien@talentenboomhut.be
BTW: BE 0702 853 288
Ondernemingsnummer: 0702 853 288
Argenta: BE59 9733 5301 1326